Specialisten

Wie in en rond Schagen verhuist, hoeft echt niet te sjouwen

Sterker nog; die kan zijn hele verhuizing uitbesteden aan AGH Support of zijn licht opsteken voor comfortabele verhuismaterialen en -hulpmiddelen bij VerhuisshopSchagen. Verhuizen wordt daarmee een makkie.

Er zijn uitzonderingen, maar de meeste mensen verhuizen maar een paar keer in hun leven. Is het al een aantal jaren geleden dat er van een verhuizing sprake was, dan is het niet vreemd dat iemand bij verhuizen denkt: sjouwen. “Laat daar in de jaren nou veel in veranderd zijn,” vertelt Erwin Paauwe.

Paauwe is eigenaar van AGH support, een verhuisbedrijf en een bedrijf voor verhuishulpmiddelen en -materialen, VerhuisshopSchagen. Beide zijn online te vinden, tegelijkertijd kun je aan de Wittepaal 202 in Schagen terecht om spullen fysiek af te halen.

Terug naar het sjouwen. Wie meent dat hij een wasmachine met al zijn kracht aan een paar spanbanden een trap op of af moet sjouwen, heeft het mis. Paauwe: “Dat hoeft echt niet meer. Er zijn tegenwoordig hulpmiddelen die er voor zorgen dat het sjouwen op een andere manier gebeurt en soms hoeft er zelfs helemaal niet gesjouwd te worden.”

Zuinig op de verhuizers van verhuisshopSchagen

Dat betekent niet alleen gemak voor de klant zelf, maar zeker ook voor het personeel van VerhuisshopSchagen. “Ik ben zuinig op mijn jongens. Ik doe er alles aan om ze niet te laten tillen vanuit hun rug. Ze moeten nog jaren mee en op een gezonde manier hun werk kunnen doen. Dat betekent in het geval van de wasmachine dat ze werken met een grote stevige witgoed-zak. Daar gaat de wasmachine in en deze wordt met tillussen verplaatst. Het zorgt ervoor dat er vanuit de borstpieren worden getild en niet vanuit de armen en rug. Bovendien tillen de jongens op deze manier met een réchte rug.”

Zo zijn er meer hulpmiddelen die er voor zorgen dat er niet onnodig of te zwaar hoeft te worden getild. Er bestaan bijvoorbeeld grote steekwagens met rupsbanden die zelfstandig een trap op rijden. “Weliswaar heel langzaam, maar er kan een apparaat van een zwaarte van twee ton mee naar boven worden getild.” Al deze verhuishulpmiddelen zijn bij VerhuisshopSchagen te huur.

Er zijn alle mogelijke verhuismaterialen te huur

Wie zijn hele verhuizing uitbesteedt kan er vanuit gaan dat de beste verhuishulpmiddelen en verhuismaterialen worden ingezet. “Tegenwoordig werken we steeds vaker met kunststof verhuisbakken in plaats van verhuisdozen. Het voordeel? De bakken zijn duurzaam, gaan langer mee en zakken niet in. Met name bij het verhuizen van kantoren, bibliotheken en andere bedrijven doen deze bakken dienst.”

Voorts kunnen er alle mogelijke diepladers en meubeltrolleys worden ingezet in verschillende maten om een verhuizing zo goed mogelijk te laten verlopen of louter om het verplaatsen van een meubel te organiseren. “We werken regelmatig in opdracht van particulieren die een meubelstuk of witgoed-apparatuur naar een bepaalde plek willen verplaatsen. Niet iedere leverancier levert een product immers op de gewenste plek af en tilt een nieuwe koelkast naar boven. Wij wel.”

AGH Support heeft er een oplossing voor

En als de vrouw des huizes een mooie kast op marktplaats heeft gekocht die uiteindelijk toch niet door het trapgat wil? “Dan komen wij in actie. We bouwen een steiger en het meubel wordt door een raam of over een balkon naar binnen gebracht. Je kunt het zo gek niet bedenken of we vinden er wel een oplossing voor.”

Wie geen behoefte heeft aan het grotere geschut als het gaat om verhuishulpmiddelen kan nog altijd bij VerhuisshopSchagen terecht voor verhuismaterialen als bijvoorbeeld verhuisdozen, stuclopers, matrasbeschermers, verhuisdekens en ga zo maar door.

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.