Wandgrimeurs
Lokaal nieuws woensdag 17 mei 2023

Waarom kiezen voor een nieuwbouwwoning?

Wanneer je graag een ander huis wilt, dan heb je natuurlijk een aantal verschillende opties. De optie die door de meeste mensen wordt gekozen, is het kopen van een bestaand ander huis. Een andere optie welke je hebt, is te kiezen voor een nieuwbouwwoning. Ondanks het feit dat dit ook financieel gezien niet voor iedereen is weggelegd, zijn er wel degelijk een flink aantal voordelen te bedenken waar je hiervoor zou moeten kiezen. Om je een idee te geven, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Financieel aantrekkelijk

De eerste reden waarom een nieuwbouwhuis een voordeel heeft ten opzichte van een bestaande woning, is dat je deze vrij op naam krijgt. Dit wordt zelfs door sommige banken extra beloont van een lager tarief. Uiteraard staat tegenover dit financiële voordeel ook dat je een stuk meer extra kosten hebt, welke je natuurlijk bij bestaande bouw niet hebt. Bij een nieuwbouw woning kan het dus zo zijn dat je tijdens de bouw ineens wordt verrast met bepaalde extra kosten. Als er in een bestaande woning houten vloeren liggen, dan weet je dit op voorhand en kun je daar eventueel rekening mee houden tijdens het uitbrengen van je bod.

Minder onderhoudskosten

Omdat alles nieuw is, is het moment waarop er voor het eerst onderhoud gepleegd moet worden aan het huis natuurlijk vele malen later, dan wanneer je een bestaande woning koopt. Vooral in de eerste jaren zal je met een nieuwbouwwoning weinig tot geen kosten hebben aan onderhoud. Uiteraard zijn er wel bepaalde zaken waar je rekening mee moet houden. Heb jij namelijk een houten vloer, dan is het wel belangrijk dat deze ieder jaar netjes onderhouden wordt. Wil je dit niet? Dan kun je beter kiezen voor een ander type vloer. Een gietvloer is immers ook ontzettend populair. De gietvloer prijzen zijn vaak ook nog stukken voordeliger dan een houten vloer ook. Daarnaast zijn gietvloeren niet alleen onderhoudsvriendelijk, maar ook ontzettend makkelijk schoon te maken.

Volledig in te richten naar eigen smaak

Eén van de grootste voordelen van een nieuwbouwwoning, is dat je deze volledig kunt inrichten zoals jij dat graag wilt. Zelf de plek van de stopcontacten kun je helemaal zelf bepalen. Dit is natuurlijk voor een absolute interieur liefhebber een absolute droom. Zo bepaal je dus helemaal zelf hoe je alles ingevuld wilt hebben en hoef je nergens rekening mee te houden. In een bestaande woning is dit natuurlijk een heel ander verhaal. Je kunt dan bijvoorbeeld de badkamer of keuken wel willen verplaatsen, maar je kunt je voorstellen dat dit een enorme ingrijpende verbouwing is.

Conclusie

Zoals je kunt lezen, heeft het laten bouwen van een huis zo de nodige voordelen. Uiteraard zijn er ook vast nadelen te bedenken, waardoor het je wellicht tegenhoudt om  hiervoor te kiezen. Wat dus verstandig is om te doen, is om voor jezelf alle plussen en minnen op papier te zetten en op basis daarvan een uiteindelijke beslissing te nemen.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Schagen.

Aanmelden